Ris o räklåda recept

Räklåda

Räklåda

Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Skala räkorna. Lägg koktris i botten på en smordugnsform
Räklåda

Räklåda

Ingredienser 2 dl ris , kokt 1 kg räkor , med skal Sås 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl crème fraiche 1 dl mjölk , 1-1,5 1 msk currypasta , röd, 1-2 1 odefinierad peppar 1 odefinieradcitron(er) , saften 0,5 dl timjan , hackad 1 st äggula(or) Köp receptet
Ris- och räklåda

Ris- och räklåda

Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. ris. Lägg det i en form där det får kallna. Kokariset i köttbuljongen
Knaprig räklåda

Knaprig räklåda

Bottna en ugnsform med de skivade äggen. Strö på räkornaoch denfinklippta dillen. Fördela stuvningen över innehållet i formen

Räklåda med ris

Kokariset enl anvisning och låt det sedan få kallna. rensa räkornaoch ev. Blanda försiktigt ner alltihop i det koktaoch avsvalnade riset

Räklåda

Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Vispa äggvitorna kraftigt. Häll på räkor, champinjoneroch eventuellt sparris

Ris- och räklåda

Mät upp riset till det antal personerriset lagas till. ris. Lägg det att kallna i en form. Kokariset med buljongtärningen