Ris- och räklåda Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås Matklubben.nu
Räklåda Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsform. Skölj och skiva purjolöken Hemmets Journal
Knaprig räklåda Strö på räkorna och denfinklippta dillen. Gratinera lådan i 225 grader ugn ca l5 min tills brödet är rostat ochrättten genomvarm. 4 dl Risreceptidag.se
Ris- och räklåda Mät upp riset till det antal personer riset lagas till. Blanda majonäs och ketchup, tonfisk och lök till en sås Matklubben.nu
Räklåda med ris Koka riset enl anvisning och låt det sedan få kallna. rensa räkorna och ev. Blanda försiktigt ner alltihop i det kokta och avsvalnade risetMatklubben.nu
Räklåda Häll på räkor, champinjoner och eventuellt sparris. Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Vänd sedan ner i äggviteskummet majonäsen, 1 pressad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar. 5 dl kokt ris. Eventuellt 1 burk sparrisMatklubben.nu