Ris och räklåda recept

Ris- och räklåda

Ris- och räklåda

Mät upp ris för det antal personer rätten lagas till. Blanda majonnäs, ketchup, tonfisk och lök till en sås
Räklåda

Räklåda

Bryt av och kasta nedersta biten på sparrisen. Lägg kokt ris i botten på en smord ugnsform. Skölj och skiva purjolöken
Knaprig räklåda

Knaprig räklåda

Strö på räkorna och denfinklippta dillen. Gratinera lådan i 225 grader ugn ca l5 min tills brödet är rostat ochrättten genomvarm. 4 dl Ris

Ris- och räklåda

Mät upp riset till det antal personer riset lagas till. Blanda majonäs och ketchup, tonfisk och lök till en sås

Räklåda med ris

Koka riset enl anvisning och låt det sedan få kallna. rensa räkorna och ev. Blanda försiktigt ner alltihop i det kokta och avsvalnade riset

Räklåda

Häll på räkor, champinjoner och eventuellt sparris. Smörj en ugnsform med lite matfett, lägg i riset. Vänd sedan ner i äggviteskummet majonäsen, 1 pressad vitlöksklyfta och smaksätt med salt och peppar. 5 dl kokt ris. Eventuellt 1 burk sparris