God fortsättning. Hoppas ni alla hade en underbar julafton igår. Min var magisk, med julfrukost hemma hos mig och sedan resten av dagen hemma hos min mosters familj
Smörj en ugnssäker form med lite smör och häll irisgrynssmeten. Ta ut risgrynspuddingen och låt den svalna något och servera den ljummen eller kall med saftsås, sylt, färska bär och ev
Det låter kanske inte så himla spännande med pudding. Än mindrepudding gjord på överbliven gröt. Receptet kommer från Julens söta saker och är alldeles fantastisk som mellandagsfika
Och en risgrynspudding med saftsås är en verkligt god gammaldags rätt, som inte får glömmas bort. Vispa upp äggen och grädden och rör ned detta i gröten
När vi åt soppa hemma imitt barndomshem serverades det ofta mannagrynspudding eller risgrynspudding som efterrätt, för att göra middagen mer komplett och mättande
Häll alltsammans i en smord ugnssäker form. Risgrynspudding. Till julaftonskvällen hade jag kokat en sats risgrynsgröt, som vi tänkte att vi skulle mumsa på
Lägg riseti smord form och klicka över smöret och sirap, salt och russin. Man kan utesluta ägg om man är allergisk för detta, Annars vispar man ut äggen i mjölk innan man häller över den iriset
Minsportiga pappa har nämligen både cyklat Vätternrundan och sprungit Göteborgsvarvet flera gånger, och inför varje lopp brukar mamma göra risgrynspudding som han får med sig som mellanmål