Till den här gröten fick jag för mig att försöka göra egen rismjölk. Det finns förvisso färdig rismjölk att köpa, men den innehåller ganska mycket mer än bara ris, så jag gav mig till att pröva
havremjölk eller rismjölk. havremjölk eller rismjölk. Förra helgen, när jag var i Umeå och höll kurs för celiakiföreningen, så provade vi på att baka naturligt glutenfritt tunnbröd utan mjölmix
Jag bakar det mesta mjölkfritt numera och vill man använda havremjölk eller rismjölk eller någon annan vegetabilisk mjölksort går det bra i stället för vanlig mjölk
6 dl havremjölk eller den mjölk/mjölkersättning du tål (rismjölk tål i stort sett alla). 6 dl havremjölk eller den mjölk/mjölkersättning du tål (rismjölk tål i stort sett alla)
1 1/2 dl sojamjölk eller rismjölk. Välkommen nya vecka. Solen strålar och snön är ett minne blott. Så skönt att slippa snön när man har en ett-åring måste jag säga
Var försiktig när du har i rismjölken och mjölet, det kan se ut som att smeten ska skära sig men då har du i mer mjöl, och bara lite rismjölk åt gången, viktigt att du varvar med mjölmixen och rismjölken
5 dl havregryn1 dl pofiber2 tsk kanel1 tsk malen kardemumma1 tsk malen ingefära½ tsk salt½ tsk bakpulver2 msk honung2 ägg1 dl rismjölk (går bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)1 liten finriven morot Frosting 125 g cream cheese 1 msk flytande honung (eller 1 msk sukrin melis som är som florsocker)½ tsk vaniljpulvernågra droppar citron Gör såhär. 1 dl rismjölk (går bra med vanlig mjölk, havremjölk eller mandelmjölk)