När risotton möter skogens guld så uppstår det verkligen magi och en himmelskt god smakupplevelse. Färska kantareller är klart bäst, men djupfrysta funkar ju också men det är skillnad
Tycker vi firar med ett recept på risotto och kantareller. Risotto with chanterelles and mushroom. Let's celebrate with this recipe of risotto and chanterelles
Men inte kantareller den här gången utan hederliga champinjoner som du kan plocka i nästan vilken butik som helst - i en krämig risotto med purjo och bacon
Risotto med trattkantareller. Tänk på att risotton måste koka lugnt och regelbundet och att man måste röra runt ofta, så den inte bränner fast i botten
Om du inte har syltade kantareller ta en skävätt olja och vit balsamvinäger till stekning. Om ni planerar eran helgmat så kan jag tipsa om denna risotto
6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp). 6 dl färska kantareller (karl johan eller annan svamp) 1 gul lök 3 dl arborioris (eller avioriris) olivolja 0,5 förp saffran (0,25 g) ca 0,9-1,1 l svampbuljong (eller kycklingbuljong, på fond eller tärningar) 1 dl vitt vin 25 g smör 1 dl parmesan, färskriven + lite extra till servering ca 150 g mascarpone 2 msk persilja, finhackad