Rispapper vårrullar recept

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Vietnamesiska vårrullar med dippsås

Där i doppar du rispapperna ett efter ett i några sekunder och lyft upp försiktigt med en sked. Det är alltså inte friterade kinesiska vårrullar som annars är det vanliga, utan de äts färska
Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Vietnamesiska vårrullar med 3 dippsåser

Fyll en stor stekpanna med ljummet vatten så går det lätt att doppa hela rispapper i den. Vietnamesiska vårrullar fyllda med räkor, mynta, koriander, glasnudlar matchas såklart med dippsåser av rang
Fräscha vårrullar

Fräscha vårrullar

Rispapperrullar är aldrig fel. De här rullarna får mig varje gång att tänka på Bangkok var en mysig, familjeägd restaurang serverade vietnamesiska vårrullar som var utsökta, så goda
Vietnamesiska Vårrullar

Vietnamesiska Vårrullar

Köp vanligt rispapper från ex. 5½msk sötning8cl hett vatten6cl fisksås2tsk risvinäger2msk färskpressad lime2 pressade vitlöksklyftor1 färsk chili finstrimladBlanda allting i en skål och servera som dipsås till vårrullarna
Färska vårrullar

Färska vårrullar

10 runda rispapper av den lite tjockare sorten. Skala räkorna och lägg dem en kort stund i kokande vatten med risvinäger och salt
Vårrullar med kålsallad

Vårrullar med kålsallad

Här kommer ett suveränt recept på vårrullar gjorda med rispapper, perfekt om man käkar glutenfritt. Lägg rispapper i blöt i kallt vatten tills dom blivit mjuka
Vårrullar

Vårrullar

Visst jag har gjort sådana med rispapper som ska ätas kalla men igår var första gången jag friterade vårrullar
VÅRRULLAR (Glutenfria)

VÅRRULLAR (Glutenfria)

Servera dom sedan med en vitkålssallad, lite soyaoch thai sweet chili sauceDetta rispapper använde jag till vårrullarna, går att köpas i en asiatisk butik
FÄRSKA VÅRRULLAR MED KYCKLINGFÄRS OCH RISNUDLAR

FÄRSKA VÅRRULLAR MED KYCKLINGFÄRS OCH RISNUDLAR

Blötlägg ett rispapper i taget, även dessa enligt instruktioner på förpackningen. I kväll hade jag till exempel inte hintat om att jag skulle göra färska vårrullar, utan hon överraskades när hon slog sig ned vid matbordet
Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

Vietnamesiska vårrullar med nouc cham-dippsås.

Färska vårrullar med räkor, koriander och dipp sås. 12 rispapper (ca 7,5 cm x 15 cm). 12 rispapper. Du kan fylla dem med vad du vill tex så passar det med avokado till räkorna
FÄRSKA VÅRRULLAR - ALLT ANNAT ÄN JULMAT

FÄRSKA VÅRRULLAR - ALLT ANNAT ÄN JULMAT

Blötlägg ett rispapper i taget, även dessa enligt instruktioner på förpackningen. Färska vårrullar kanske inte är den mat man först och främst tänker på när man pratar om vintermat
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

rispapper (tänk på att det INTE ska vara rispapper som man använder till fritering). Ta ett rispapper och lägg i ljummet vatten några sekunder tills det är mjuk och lite sladdrigt
Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

Vårrullar med limemarinerad lök och hoisinsås

4 1 stor silverlök 1 msk färskpressad limesaft (1 msk motsvarar ca 1/2 lime) 2 msk olja 1 tsk sesamolja salt peppar 280 g handskalade räkor 2 morötter 1 gurka 2 avokador 1 kruka koriander 1 dl hoisinsås 1 dl ginger chilisås 12 ark rispapper Lägg till i inköpslistan
Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Friterade vårrullar med fläskfärs och räkor

Vårrullar75 g glasnudlar 300 g fläskfärs 2 dl skalade räkor 1-2 schalottenlökar, finhackad 1 morot, liten, riven 2 dl vitkål, i tunna strimlor 1 klyfta vitlök, riven 2 tsk ingefära, riven 3 msk fisksås 1 ägg 2 förp vietnamesiska rispapper, ca 24 st neutral matolja, till fritering
Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Blötlägg ett rispapper i taget i en skål med varmt vatten (några sekunder). Vietnamesiska vårrullar passar bra till förrätt, på buffén eller som en liten kvällsrätt