Rokt recept

Røkt laks med pepperrotkrem

Røkt laks med pepperrotkrem

Denne forretten har ligget en stund på vent. Litt på grunn av at det er travelt og litt på grunn av at det er
NORDISK BUFFE

NORDISK BUFFE

Lilla mamma fyllde 70 år i lördags och det firade vi med en Nordisk buffé dagen till ära. Pappa gav mej en bit älgstek och så spann jag vidare på det temat med sikrom, kallrökt lax, pepparrot, rotfrukter, västerbottensost, rödbetor, havtorn, hallon och choklad och en Nordisk buffé var född
vegetarisk belugabolognese.

vegetarisk belugabolognese.

vegetarisk belugabolognese. Jag vet inte om jag behöver berätta om våra söndagsrutiner en gång till, känns som jag återkommer till det titt som tätt men för er som inte läst det förr
Carbonara ...Classica kolarhustruns vis

Carbonara ...Classica kolarhustruns vis

Carbonara. Denna maträtt görs med Pancetta o Parmesanost i Italo landet. Du kan göra den med Bacon går lika bra, eller vanlig mjuk ost blir urrrr gott
Brysselkål med rökt sidfläsk

Brysselkål med rökt sidfläsk

Efter att jag publicerat recepten på brysselkål och fläskpytt kommer medlemstidningen Koloniträdgården med ett recept som är en kombination av båda två
Himmelske kålruletter - golabki

Himmelske kålruletter - golabki

Jeg har laget fantastisk gode kålrulletter. Det er kk-Mammaens oppskrift, men de ble nok litt annerledes enn originalen
Wok på en fredag!

Wok på en fredag!

Vi elsker en skikkelig wokrett og denne falt vi pladask for. Masse smak av kokos, ingefær, chilli, lime og koriander
Skinkesmørbrød

Skinkesmørbrød

1 skive grovt brød. 5 g margarin. 2 stk salatblad , gjerne et grønt og et rødt blad
BRUNCH

BRUNCH

Igår bjöd vi på brunch här i Bagis innan vi drog iväg till Vernissage på Galleri Mejan. Gud så trevligt det var för att inte säga gott, jag skulle göra mangolassi också men det var det ingen som orkade
Kok, gryte, kok! Franskinspirert lammecassoulet

Kok, gryte, kok! Franskinspirert lammecassoulet

Vi tilbragte helgen på hytta. Tradisjonen tro hadde jeg lyst til å lage noe som tok lang tid, noe som ble bragt til en høyere enhet ved hjelp av tilstrekkelig mange timer på komfyren