Som när jag upptäckte att man kan smälta Rollos med en skvätt mjölk till en ljuvligt god kolasås. ca 300 g Rollo-kolor2 msk mjölken nypa saltSmält under omrörning till en jämn kolasås
Chocolate Toffee Cookiesca 24 stora kakor250 g vetemjöl40 g havregryn125 g smör140 g strösocker40 g ljust muscovadosocker1½ tsk bakpulver½ tsk salt½ dl mjölk50 g sirap85 g hackad/klippt toffee (eller kola typ Rollo)100 g hackad mjölk choklad75 g hackade pecannötterSätt ugnen på 200 grader (ej varmluft)
Rollo är en gammal favorit, och jag sörjer fortfarande den saligen avsomnade AKO gräddkola , vars diskreta inslag av sälta gjorde den överlägsen alla andra liknande produkter
Det här receptet har jag lånat av Leila , men den som jämför ser att jag har ändrat en del - tillsatt några hackade Rollo-kolor, uteslutit limeskalet och bytt ut bakpulvret mot bikarbonat (det ger knaprigare småkakor enligt mig)
Med en kopp kaffe och en skål favoritgodis (lakrits Rollo o lakrits Polly för min del) så är det riktigt gott att drömma sig bort i bokvärlden en stund
Detta recept kan du sedan piffa till genom att tillsätta nötter, mjölkchoklad, vit choklad, mörk choklad, center, japp, lion, twix, rollo, kolakarameller mm
5 dl hyvlad mandel (men du kan ta vilka nötter du vill eller hoppa över det)2 dl grovhackad kola (dumle, rollo, werthers elelr vilken kola du vill)Instruktioner
2 nävar kolor, rollo typ. 2 nävar kolor, rollo typ. Hej söndag. Vad snopet det blev för oss innan. Gjorde en fika korg och packade in hela familjen i bilen för lek i Friardalen