Romkaka recept

Frostad romkaka med rostade nötter

Frostad romkaka med rostade nötter

Lägg russinen i en skål och häll över rom. Täck över med plastfolie. Låt russinen dra över natten. Rosta hasselnötskärnorna så att de blir mörka i färgen på en plåt mitt i ugnen, ca 10 minuter
Baba au rhum (Romkaka)

Baba au rhum (Romkaka)

Ingredienser Portioner. 6 Deg 2 1/2 dl vetemjöl + mjöl till formen 1 dl mjölk 10 g färsk jäst 2 ägg 75 g mjukt smör 1 krm salt 1 msk socker 1 1/2 tsk vaniljsocker 1 dl korinter 1 dl russin Lag 2 1/2 dl vatten 3 dl socker 1 1/2 dl rom Till servering lätt vispad grädde färska bär Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Rum Cake

Rum Cake

Romkaka. En kaka för de vuxna med rom i. Alkoholen tar inte över smaken, men man smakar den tydligt. Jag dricker inte ofta alkohol, men kan tycka att det blir gott i bakverk

Gratinerad hummer och gratinerad krabba....

Peta ur romkakan och ta vara på så mycket vitt kött du har tålamod till i håligheter och ben. Rör ihop romkaka och vitt krabbkött med övriga ingredienser
Påskgodis - Chokladdoppade Mandelkulor

Påskgodis - Chokladdoppade Mandelkulor

Om mindre än en månad är det påsk, och enligt min mening är det smart att redan nu börja samla inspiration till påskbaket och hembakat påskgodis
Matbloggsträff och lakritsblondies

Matbloggsträff och lakritsblondies

Tina (som har bloggen Pickipicki) och hennes sambo Carl samt Veronica som har bloggen Moma’s Kitchen, bidrog med finska specialiteter från en finsk matbutik i Göteborg som jag inte ens visste fanns samt Carls egenhändigt tillverkade äggsmör (dock utan karelska piroger) och Veronicas Karibiska romkaka med grädde och vinbär

2012 – en sammanfattning

Mastig och mumsig romkaka bakad av Moman själv. Solnedgångsutsikt från min balkong den 6 januari 2012. Jag älskar att kika runt på en massa bloggar i slutet av ett år och precis i början på ett nytt och läsa årssammanfattningar för det senaste året
Cherry Rum Bundt Cake

Cherry Rum Bundt Cake

Körsbär Romkaka. Ibland blir kakor bara extra goda och den här är en sådan. Saftig, mjuk och kakan får en så otroligt god smak av färska körsbär och rom
Cream Cheese Rum Bundt Cake

Cream Cheese Rum Bundt Cake

Romkaka med Färskost. En fluffig och saftig kaka med smak av rom. Den är så, så god. Vill man inte använda rom, kan man bra smaksätta kakan med till exempel citron eller vanilj
Choklad och Romkaka

Choklad och Romkaka

Här kommer det utlovade receptet på choklad-och romkakan ni vet, som jag hade på dessert-och gottebordet på julafton
Frukt och romkaka

Frukt och romkaka

Lägg vinbär, russin, katrinplommonbitarna och apelsinskalet i en skål. Häll på rom och sherry. Blanda i 50 g av muscovadoråsockret samt kryddorna
Vanilj- och romkakor

Vanilj- och romkakor

Dessa kakor kräver en investering i en riktig vaniljstång, men den urskrapade vaniljstången kan återanvändas genom att slängas i en burk med strösocker
Lumumba, dubbla romkakakor

Lumumba, dubbla romkakakor

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter

Karibisk romkaka

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 2 liter, gärna med hål i mitten. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, bikarbonat och vanilj i en skål

Romkaka med mandel och frukt

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker krämigt. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa mellan varje