Lägg russinen i en skål och häll över rom. Täck över med plastfolie. Låt russinen dra över natten. Rosta hasselnötskärnorna så att de blir mörka i färgen på en plåt mitt i ugnen, ca 10 minuter
Romkaka. En kaka för de vuxna med rom i. Alkoholen tar inte över smaken, men man smakar den tydligt. Jag dricker inte ofta alkohol, men kan tycka att det blir gott i bakverk
Peta ur romkakan och ta vara på så mycket vitt kött du har tålamod till i håligheter och ben. Rör ihop romkaka och vitt krabbkött med övriga ingredienser
Rör ihop romkaka och vitt krabbkött med övriga ingredienser. Som ni såg på Facebook igår njöt vi av skaldjur igår där Mr Lobster och Mrs Crab hade huvudrollerna
Tina (som har bloggen Pickipicki) och hennes sambo Carl samt Veronica som har bloggen Moma’s Kitchen, bidrog med finska specialiteter från en finsk matbutik i Göteborg som jag inte ens visste fanns samt Carls egenhändigt tillverkade äggsmör (dock utan karelska piroger) och Veronicas Karibiska romkaka med grädde och vinbär
Mastig och mumsig romkaka bakad av Moman själv. Solnedgångsutsikt från min balkong den 6 januari 2012. Jag älskar att kika runt på en massa bloggar i slutet av ett år och precis i början på ett nytt och läsa årssammanfattningar för det senaste året
Körsbär Romkaka. Ibland blir kakor bara extra goda och den här är en sådan. Saftig, mjuk och kakan får en så otroligt god smak av färska körsbär och rom
Romkaka med Färskost. En fluffig och saftig kaka med smak av rom. Den är så, så god. Vill man inte använda rom, kan man bra smaksätta kakan med till exempel citron eller vanilj
Dessa kakor kräver en investering i en riktig vaniljstång, men den urskrapade vaniljstången kan återanvändas genom att slängas i en burk med strösocker
Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt matfett och ägg och arbeta samman till en deg. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp i 30 minuter
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en springform ca 2 liter, gärna med hål i mitten. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver, bikarbonat och vanilj i en skål