RomRussin (som jag gör min)1½ dl russinHälften Strohrom + hälften vanlig, ska vara så mycket så att det nästan täcker russinen. RomRussin (som jag gör min)1½ dl russinHälften Strohrom + hälften vanlig, ska vara så mycket så att det nästan täcker russinen
Romrussin. Min är ju givetvis just romrussin och pecannöt-kola + choklad. Gissar att jag inte är den enda som längtar efter varmare dagar och glass-väder nu
Då jag föredrar att även en tårtas insida bör vara pesonlig, skapade jag med det i tankarna en smörkräm med smak av romrussin - så långt tillbaka jag kan minnas har romrussin varit en av min pappas favoritsmaker
Skölj av russinen med ljummet vatten i en sil. Låt dem ligga i blöt i en skål med rom över natten. Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter
Med det sagt, gillar man Romrussin och kaffe i kakor. Det här är en riktig vuxentårta, både smakmässigt men också i bemärkelsen att det är mörk rom i som inte har kokat
Stollen är en tysk julkaka gjord på en mäktig vetedeg som kryddas på olika sätt, tex med muskotnöt, kanel, kardemumma, kanderade citrusskal och ofta innehåller den romrussin och ibland även marsipan
Häll i romrussinen i tryffelmassan och rör om ordentligt till den blir slät och blank. Ta romrussinen och häll bort lite av den överblivna rommen ca 2 msk för annars blir tryffelmassan för lös
Hursomhelst påstod dotter Josefin, som fotat boken och varit med och provsmakat det mesta som finns i den, att just romrussinkakorna var riktiga höjdare, så jag satsade på dem
Romrussin. Hur kan romrussin komma på plats 5. Glass i stora lass. Imorgon är det våffeldagen, och vet ni, idag är det en minst lika viktig dag – Glassens dag