Sån enkel festmiddag, tilllaxen serverade vi kokt potatis, sallad, smör o bröd och en kall romsås. Till middag invigde Leif ny-grillen med att grilla färsk lax - så himla gott och fräscht
Själva åt vi laxen med basilikadressad nypotatis, romsås, limesyrad rödlök och grönsaker. I veckan tog vi dock ”mod” till oss och fixade, om möjligt, världens godaste lax
Rör gärna ihop en kall sås som du kan servera till för dom som gillar det, kanske en romsås eller varför inte en citronsås, båda passar finfint att ha till och du hittar länkar till våra recept på såserna efter pirogreceptet som kommer här
Servera med en god sallad och gärna en hovmästarsås eller romsåstill. Denna gången körde vi fyllning a'la kylskåpsrensning, några skivor gravad lax och några blad svartkål fick sällskap av en liten påse överblivna räkor vi hittade i frysen och tillsammans med purjolök räckte det gott och väl till en smarrig paj