Ja, huruvida man själv håller i firandet och maten, eller blir bjuden på densamma gör så klart stor skillnad, men huvudsaken är ju i alla fall att det blir en sillbit eller två tillsammans med nypotatis
Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Som ni kanske vet är jag en stor sillälskare och försöker hitta på en påsksill, en midsommarsill och en julsill varje år
I bakgrunden syns min citron- och lingonsill samt pappas inlagda sill, den sistnämnda är det ingen idé att ni får receptet på för det är bara han som gör den så god
Sill med smak av fyra sorters peppar. Sillen ska stå 2 dygn i kylen. 1 burk inläggningssill 1 dl strösocker 1½ dl vatten ½ dl ättikssprit 12 % 1 liten purjolök, strimla 1 tsk hel kryddpeppar ½ tsk hel svartpeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosepeppar Skär. - Läs hela inlägget här 1 burk inläggningssill. 1 tsk rosepeppar
Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Något som jag minns som en riktig höjdare från förra årets lilla buffé av sill är lingonsillen