Rosepeppar sill recept

Min inlagda sill

Min inlagda sill

Sillbordet är som jag sagt så många gånger förr, det viktigaste på mitt julbord och en klassisk inlagd sill är ett måste
Citron- och apelsinsill

Citron- och apelsinsill

Ja, huruvida man själv håller i firandet och maten, eller blir bjuden på densamma gör så klart stor skillnad, men huvudsaken är ju i alla fall att det blir en sillbit eller två tillsammans med nypotatis
Kalkonfilé med rosépepparsås

Kalkonfilé med rosépepparsås

Påsken är en mathögtid med sill, påskskinka och mycket mer. I dag är det många som sätter sig på kvasten och åker till Blåkulla
Löksill

Löksill

Lyfter upp ett recept på löksill som jag skrev här på bloggen för flera år sedan. Inlagd löksill (här hittar du originalinlägget)
Lingonsill med dill

Lingonsill med dill

sill. En burk inläggningssill, koka lag enligt beskrivning på burken. Skölj sillen och skär den i lagom stora bitar, skiva löken, hacka dillen
Apelsinsill

Apelsinsill

Låt sillfiléerna rinna av och skär dem i bitar. Varva purjolök och sill i en glasburk. Låt sillen stå ett dygn i kylskåp och dra till sig smakerna
Midsommar

Midsommar

På midsommardagen blev vi bjudna på lunch i stugan, det var sallader, västerbottenspaj, romtårta, sillar och en massa gott
En delikatess från Öster

En delikatess från Öster

Dessutom är det den i mitt tycke bästa sillinläggningen. Men nu är det inte sill det ska handla om denna gång, utan om siken
Syrlig påsksill med havtorn

Syrlig påsksill med havtorn

Påsken på väg och den årliga påsksillen måste ju bara läggas in. Som ni kanske vet är jag en stor sillälskare och försöker hitta på en påsksill, en midsommarsill och en julsill varje år
Jag bokmärker recepten åt er

Jag bokmärker recepten åt er

I bakgrunden syns min citron- och lingonsill samt pappas inlagda sill, den sistnämnda är det ingen idé att ni får receptet på för det är bara han som gör den så god
Rosépeppar- och citronsill

Rosépeppar- och citronsill

Koka upp citronskal och rosépeppar tillsammans med sillagen. Lägg sillen i önskad burk och slå över den kalla lagen
Peppar- och honungssill

Peppar- och honungssill

En snabb och mycket enkel sill. Skär sillen i centimetertjocka skivor. 1 förpackning femminuterssill. 1 förpackning femminuterssill
Lingonsill med dill

Lingonsill med dill

En burk inläggningssill, koka lag enligt beskrivning på burken. Skölj sillen och skär den i lagom stora bitar, skiva löken, hacka dillen
Citronsill

Citronsill

Skär sillen i sneda bitar. Blanda ner sill, lime, lök och apelsinklyftor i lagen. 2 st förpackning 5-minuterssill
Pepparsill.

Pepparsill.

Sill med smak av fyra sorters peppar. Sillen ska stå 2 dygn i kylen. 1 burk inläggningssill 1 dl strösocker 1½ dl vatten ½ dl ättikssprit 12 % 1 liten purjolök, strimla 1 tsk hel kryddpeppar ½ tsk hel svartpeppar 1 tsk grönpeppar 1 tsk rosepeppar Skär. - Läs hela inlägget här 1 burk inläggningssill. 1 tsk rosepeppar
Två snabba sillinläggningar till jul!

Två snabba sillinläggningar till jul!

Vänd ihop creme fraiche, gräddfil , lingonsylt,finhackad rödlök , och grovkrossad rosepeppar. Något som jag minns som en riktig höjdare från förra årets lilla buffé av sill är lingonsillen
Ädelostfylld lax med avokadosallad

Ädelostfylld lax med avokadosallad

Viltfångad lax, ädelfisk, sardiner, makrill eller sill är bra att äta några gånger i veckan, det är bra både för hälsan och minnet