Toppa frittatan med de ugnsrostade tomaterna och servera tillsammans med spenat. Tina ärtorna. Mosa ihop de tinade ärtorna med mascarpone, riven grana padano, finhackad basilika och olja med en gaffel
Här med ett glas rosé, rostade med chilipulver och lite flingsalt på. Jag är medveten om att det är en hel del inlägg om kikärtor här på bloggen nu förtiden men det är verkligen en favorit hos mig
1 burk kikärtor. Tillsätt 2 liter vatten, grönsaksbuljong, salt och kikärtor och koka upp alltihop. Låt puttra i ca 10 minuter tills ärtorna känns mjuka. 1 burk kikärtor
I den här goda soppgrytan samsas sparrisen med potatis, ärtor och fisk, både lax och torskrygg, och den avnjöts till lunch en av de allra första riktiga sommardagarna i slutet av förra veckan, när vi kunde sitta ute i trädgården och äta till ackompanjemang av blomdoft och fågelsång
4 personer4 bitar torskrygg 1/2 dl salt5dl vatten1 blomkålshuvud1 påse frysta ärtor50g smörSaltVitpeppar 1 kålrotshuvud100g smör Pepparrot1 pkt haricot verts Blanda salt och vatten så att saltet löser sig. Koka ärtorna 1 1/2-2 minuter och häll av dem, spola dem hastigt med iskallt vatten så att kokningen avstannar, annars blir ärtorna gråa. 1 påse frysta ärtor
Servera med pumpakärnor (gärna rostade), färskpressad citronsaft och bröd med hummus. Egentligen gillar jag den gröna ärtsoppan av torkade ärtor mycket mer, men denna soppa är mycket snabbare att tillaga och därför en bra vardagssoppa
Till soppan åt vi rostadekikärtor, allt efter rekommendation och recept i tidningen, och några knäckebröd med ost - något som vi båda förknippar med och måste ha till soppa av alla de slag