Häll av kikärtorna och skölj med vatten. Blanda runt kikärtorna med oljeblandningen. Häll upp kikärtorna på plåt och se till att de ligger utströdda och inte på varandra
Sätt ugnen på 200 grader. Rosta i ugnen tills de är gyllene, det tar ca 20 min. Dela sötpotatisen i mindre bitar (tvätta ordentligt så kan du behålla skalet på), blanda med 3 msk rapsolja, spiskummin och salt
Lägg alla rotsaker i en långpanna eller stor ugnsform. Har du inte varmluftsugn kan du behöva öppna ugnen ett par gånger under tillagningen och släppa ut ånga
Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken. Servera de rostade kikärterna som drinktilltugg, snack eller godis
Skölj kikärtorna i kallt vatten å torka av dem med hushållspapper. Älska kikärtor. Sätt ugnen på 200 grader. Rosta kikärtorna i 25 minuter, rör om efter halva tiden
Rostadekikärtor är ett populärt alternativ till andra snacks. en sallad eller rostade rotfrukter. En autentisk baconsmak är mycket svårt att få till så de små knapriga kikärtorna smakar naturligtvis inte exakt som bacon utan mer som andra livsmedel med artificiell baconsmak
GRÖNKÅLSPLÅT MED BULGUR OCH ROSTADE KIKÄRTER. Värm ugnen till 225° och grovriv en halv gurka. Blanda runt väl, häll ut på en bakplåtspapperklädd plåt och sätt in i ugnen i ca 10-15 min eller tills grönkålen fått lite färg på toppen