Andra dofter har den rostade potatissalladen med vårens primörer bidragit med - en ständig återkommande favorit så här i början av försommaren - supergod till allt grillat
Dela sparrisen på mitten. Skölj salladslöken och skär den i 3 bitar. Skala morötterna, men lämna 2 cm av blasten kvar och förväll dem i lättsaltat vatten
Lägg alla primörer på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Rostadeprimörer900 g delikatesspotatis10 små morötter1 rödlök1 knippe grön sparris1 bukett broccoli10 färska champinjoner1 msk olivoljaÖrtsalt och pepparVitlöksdipp2,5 dl créme fraiche1 vitlöksklyftaRivet citronskalTill servering2 pkt halloumi
Ingredienser Citrusrostad kalkon 1 st hel kalkon, tinad eller färsk ca 4 kg 150 g smör 4 st citroner, saft & skal 2 st lime, saft & skal 1 dl japansk soja 50 g fryst, hackad ingefära salt & svartpeppar Rostadeprimörer 500 g delikatesspotatis 500 g morötter 500 g palsternacka 1 knippe rödlök 2 st vitlök olivolja salt & svartpeppar Sås 280 g gräddädelost 5 dl crème fraiche 2 msk kycklingfond 2 dl vatten salt & peppar Tillbehör 2 knippe sparris 1 msk smör
Årets påskmiddag var en lammstek som marinerats i rödvin och apelsin, den serverades med marinerade vårprimörer, ugnsbakad potatis, en rostad böndipp och en chévrekräm
Vårsallad med primörerEn sallad med vårens primörer som toppas med krispiga gojibär. KampanjerDecemberkampanjerAlpha Plus fettsyror -15%Hud- och hårvård -20%JulbakskampanjPresenttips -15%Fyndhörnan