Utskuren biff, potatissallad med rostade valnötter, rödlöksmarmelad, ädelostsmör och getostsmör4 port600 g skivor utskuren biff 2 krm grovmalen svartpeppar 1 tsk salt 0,5 msk olivolja Rödlöksmarmelad3 st rödlökar 1 msk olivolja 3 msk rödvinsvinäger 2 msk råsocker 2 st torkade fikon Ädelostsmör100 g ädelost (kvibille special) 50 g smör Getostsmör100 g getost utan kant 50 g smör 1 msk färsk rosmarin, grovhackad Potatissallad med rostade valnötter700 g potatis, gärna små 50 g valnötter 2 tsk balsamvinäger 0,5 st pressad lime 2 krm salt 1 krm svartpeppar 2 msk olivolja 1 dl gräslök, grovt hackad 50 g kruka rucolasallad Tillagning1. Grilla biffarna hastigt på het glöd 1-2 min per sida. 600 g skivor utskuren biff
Biff. Ta ur biffen och fortsätt göra såsen i samma panna. Salta och peppra biffen, bryn i smör och olja ca 2-3 minuter på varje sida. 600 g biff, med fettkappa (hel bit). Biff600 g biff, med fettkappa (hel bit) salt och svartpeppar olja smör
5 rödlökar 8 jordärtskockor, stora 350 g biff, ekologiskt gräsbeteskött 2 dl rött vin 1 msk koncentrerad kalvfond majsstärkelse, att reda med grovt salt, att ugnsbaka grönsakerna i olja, till stekning
Lyft ur biffarna och koka ur pannan med lite vatten eller rött vin och vispa ner en klick smör. Servera biffarna med sparrispotatisen, rödlöksmarmeladen och skyn