6 bitar färsk eller fryst torskrygg. 4 msk smör (vid tillagningen). Tina fisken om den är fryst. Blanda salt och socker med vattnet och rör om så att det löser sig
Dessutom kan jag meddela att rostas inte är en köttbit som faller mig i smaken. Bryn en rumstempererad och avtorkad bit kött i smör på ganska hög värme runtom
Skär upp kycklingen i bitar, stek den i olivolja i en wokpanna och pressa över vitlöksklyftorna och krydda med salt, peppar och buljong, chiliolja eller en färsk chili
Dela blomkålen i buketter/bitar. Det enda som är tråkigt med blodpudding är själva tillagningen. I förra veckan hade jag tiden och ro nog till att slå mig ner en stund framför tvn och se på Vardagspuls
TILLAGNING. Börja med att sätta ugnen på 200 grader, skala och skär upp palsternackan i mindre bitar och lägg dem på en ugnsform. Låt dem rostas i ugnen i ca 20 minuter
Ta bort stammen från grönkålen och riv i mindre bitar. Lägg sedan över dem direkt i en bunke med kallt vatten för att avstanna tillagningen (och behålla den gröna färgen)
Skala och skär rotfrukterna och löken i bitar. rådjursfond (kommer skapas i tillagningen). Hacka benet från sadeln i några bitar och lägg dem i ugnsformen med grönsakerna