Rostas helstekt ugn recept

Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Helstekt lax i ugn med citronhalvor, rostad potatissallad och gremolatasås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 1 st laxsida , ca
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme. 800 g rostasfile i bit
Helstekt kyckling med rostade rotfrukter

Helstekt kyckling med rostade rotfrukter

1Helstekt kyckling1 kyckling 200 g smör, tempererat 2 msk rökt paprikapulver 1 msk korianderfrö 2 msk salt (ramslökssalt) 1 msk rörsocker 1 klyfta vitlök 1 citron 1 fänkål 4 morötter 4 morötter, små gula 600 g potatis ramslök olivolja salt svartpeppar. 1Skummig kycklingsås30 g schalottenlök 50 g champinjoner 0,5 dl vitvinsvinäger 2 dl vitt vin 3 dl kycklingfond 5 g timjankvist 1 dl grädde salt pepparHelstekt kyckling. Sätt ugnen på 180 grader. Lägg kycklingen på galler och ställ in i ugn ovanför grönsakerna ca 1 timme
Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

Helstekt marinerad rostas med råstekta rotfrukter och ädelostgratinerade rödbetor

800 g rostasfile i bit. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Lägg över i ugnssäker form och stek i ugn i 175 grader tills köttets innertemperatur är 64 grader. Skär morötter, palsternacka och potatis i klyftor och lägg över i långpanna och ringla olja över och stek i ugn cirka 220 grader i 15-20 minuter tills de är mjuka och lite krispiga. Dela rödbetorna i 4-6 bitar och lägg i egen ungsfast form, ringla över olja och stek i ugnen samtidigt som rotfrukterna, Under de sista minuterna smular du över ädelost (eller fetaost också jättegott) och gratinerar de sista minuterna på högre värme
Helstekt kyckling med rostade rotsaker

Helstekt kyckling med rostade rotsaker

Lägg kycklingen i en ugnsfast form och fyll den med tomater, vitlök och timjan, så mycket som ryms. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in i ugnen i 45 minuter. Sänk värmen till 175 grader och ställ formen tillbaka i ugnen i ytterligare 45 minuter
Helstekt kyckling med rostade grönsaker

Helstekt kyckling med rostade grönsaker

Stek ytterligare en halvtimme i ugnen. Sätt ugnen på 225 grader. 1Lägg kycklingen i en ugnsform och ställ in i ugnen cirka 40 minuter. 1Ta ut formen ur ugnen och lägg potatis och de skurna grönsakerna runt kycklingen
Helstekt rostas med rotfruktsbearnaise

Helstekt rostas med rotfruktsbearnaise

Lägg över köttet i en ugnsfast form och stick in en köttermometer och stek det klart i ugnen tills innertemperaturen är 62º, för lätt rosa kött. 600 g rostas
Helstekt rostas med timjan

Helstekt rostas med timjan

Ös köttet med stekskyn och tillaga det klart i ugnen tills innertemperaturen är 60°. 1 kg rostas. Skala och krossa vitlöksklyftorna