Rostas i ugn tid recept

Rostade grönsaker i ugn med tryffelaioli

Rostade grönsaker i ugn med tryffelaioli

Droppa sedan omväxlande ivinäger och olja i äggen under tiden matberedaren går. Igårgrilladevi beer can chicken och tillkycklingen hade vi rostade grönsaker iugn och en tryffelaioli
Rostad müsli med nötter och gojibär

Rostad müsli med nötter och gojibär

Vi äter alltid yoghurt och müslitill frukost och hade smakat igenom och hunnit tröttna på alla färdiga och hyfsat nyttigamüslisorter
Rostade kikärter

Rostade kikärter

Egentligen föredrar jag att använda torkade kikärter som jag lägger i blöt och sedan kokar men det fanns intetidtill det idag så jag använder färdigkokta på burk, vilket alltså funkar precislika bra
Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Rostade rotfrukter med kikärtor och aioli

Lägg alla rotsaker i en långpanna eller stor ugnsform. Vänd rotfrukterna någon gång under tiden. En enkel men supergod och mättande, vegetarisk vardagsrätt
Rostad brysselkål

Rostad brysselkål

Vill du undvika den eventuellt beska smaken kan jag tipsa om att rosta brysselkålen iugnen. Brysselkålens tid är snart förbi
Rostade kikärtor

Rostade kikärtor

Sprid ut kikärtorna på en ugnsplåt och ringla över olivoljan samt blanda runt vitlöken. Skaka plåten och vänd runt kikärterna några gånger under tiden
Rostad brysselkål med balsamicoglaze

Rostad brysselkål med balsamicoglaze

som tillbehörtill någon form av bönbiffar, ugnsstektpotatis och en god sås. Jag kanske i stället serverar den till någon annan måltid under julhelgen
LCHF Rostad broccoli med chorizo och fetaost

LCHF Rostad broccoli med chorizo och fetaost

Dela broccolin och fördela i en ugnsfast form. Smaka under tiden av med salt, peppar och färska örter. Skala och skiva löken, fräs den med olja någon minut så den börjar bligenomskinlig
Rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan på salladsbädd

Rostad brysselkål med vitlök, citron & parmesan på salladsbädd

Ni rostar brysselkålen iugnenvilket är skönt eftersom du slipper stå och passa vidspisen. Eftersom tiden går i en ryslande fart och vi närmar oss mot julafton kommer jag låta denna veckan enbart publicera recept som niförhoppningsvis kan känna er inspirerade av att göra med en gång
Rostade rotfrukter med honung

Rostade rotfrukter med honung

Skala och skär rotfrukterna iskivor. Skär potatiseniskivor. Lägg skivornai grupper var för sigi en papprad långpanna och bred ut dem så att inga högar bildas
Rostad butternutsoppa

Rostad butternutsoppa

Ta sedan ut långpannan ur ugnen och häll allt i en stor kastrull. Rör gärna runt någon gång under tiden

Rostad potatissallad med mild smak av Caesar

Dela färskpotatisen på hälften och lägg i en ugnsfast form, blanda med rapsolja och svartpeppar (spara saltet tillservering, det drar ut vätskan ur potatisen och de blirintelikakrispiga)