Det går nämligen utmärkt att göra granola i en stekpanna också. Till en stor stekpanna använde jag. Man behöver inte värma upp ugnen, baxa fram långpannan och göra en jättesats med granola om man bara vill ha lite grann lite fortare
Under tiden potatisen rostas så kan du förbereda resten av grönsakerna. Hetta upp smör och lite olivolja i en stekpanna och stek löken tills den får färg
På bilden finns hassel- och cashewnötter, samt mandel och skalade sesamfrön, som fått rosta i en torr stekpanna och sen blandats med lite chili, några droppar rypsolja samt flingsalt
Rosta bulguren i en varm stekpanna till bulguren blir gyllenbrunt. Häromdagen så skulle vi ha middagsgäster, och inspirerad av bloggen Zeinas kitchen så blev vi sugna på lite libanesiska smaker
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. Ingredienser. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
Rosta hasselnötsflagorna i en torr stekpanna. Separera äggulorna från vitan och spara båda. Vispa äggvitorna till ett hårt skum, tillsätt ett par matskedar av sockret och vispa tills vitorna är sega som till maräng
Rosta mandelflagorna i en torr stekpanna tills de får färg. Skär av topp och botten från äpplena. Ta bort kärnhuset och skär varje äpple i 4 jämna skivor