Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. Jag stekte den saftig i låg ugnstemperatur, med enbart salt och svartpeppar från kvarn som krydda, och gjorde en god blomkålspuré därtill
Idag tänkte jag bjuda er på en härlig söndagsmiddag, den allra, allra sista för i år. Och jag lovar att det är det sista pumpareceptet för i år också, haha
Har man möjlighet att köpa färskt kött över disk på en gård ska man ju absolut ta den. Här i trakten har vi flera sådana ställen, bland annat Limmareds säteri där det finns mycket gott att välja på
För några veckor sedan blev jag inbjuden att delta i en recepttävling i samarbete med ConoSur. Vi är flera svenska matbloggare med men det är även tävlingsdeltagare från Storbritannien, Finland och Irland och den stora finalen går av stapeln i Paris
Hej. Potatisgratäng är så gott, eller hur. För att få den extra krämig och god förkokar du den skivade potatisen i kastrull innan du gör klart den i ugnen
800 g rostasfile i bit. Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Gör egen marinad om du vill, men jag använde en påse av Santa Marias vitlök&örter marinad som var kvar från grillsäsongen
Internationella Salladen. 14 maj 2017 @ 18. 07. Idag blev det en lightvariant av en slags majonässallad som mina föräldrar brukar göra varje jul, påsk och nyår till buffébordet
Julen är över och det är dags att börja tänka på nyår. Så vad passar väl bättre än att jag delar med mig av tre nya recept som jag varmt kan rekommendera till nyår
Ingredienser Portioner. 4 8 potatisar 2 rödlökar 2 gula paprikor 2 msk olivolja salt och svartpeppar 2 tsk torkad rosmarin 10 - 15 stora gröna oliver med kärnor 2 msk kapris 2 msk röd pesto 65 g ruccola 2 citroner ca 600 g rostasfilé i skivor 1 msk smör eller margarin Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Gott nötkött grillat rare med kålrots & sötpotatisgratäng. Det är ju verkligen något speciellt med kött och i helgen har vi verkligen unnat oss bra kött
Stora tjejen hade en mycket bestämd åsikt om vad som skulle finnas på ekplankorna. Rött kött, bearnaisesås, mammas (alltså min) rödvinssås och friterad morot, palsternacka och purjolök som grönt tillbehör
800 g rostasfile i bit. 1800 g rostasfile i bit 65 g marinad på påse (jag tog Santa Marias vitlöksmarinad) Salt Peppar 5 stora potatisar 2 stora morötter 2 stora palsternackor 3 stora rödbetor 75 g ädelost efter egen smak 230 g pepparsås (jag hade köpt färdig, Erik Lallerstedt) Smör/milda OljaBörja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke
4 burkar á 200 gr Ingredienser. 200 gr nötkött (jag använde rostasfilé) 2,5 dl 15% matlagningsgrädde 1 dl vatten 1 msk tomatpuré 0,5 gul lök 300 gr morot 200 gr palsternacka 1,5 msk matolja vitpeppar Gör så här
Som rubriken antyder är jag trött idag, det är mycket som snurrar runt i mina tankar nu. Lilla tjejen och jag åt pyttipanna med stekt ägg till kvällsmat