Jag hittade en riktigt fin bit närproducerad rostasfilé från Lövsta Kött som jag inte kunde motstå. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g2 vitlöksklyftor½ msk buljongpulver½ - 3/4 dl valfri grädde1 krm malda citronskal1 tsk smulad, torkad timjansalt, svartpepparBind upp rostasfilén så att den får en jämn och fin form. ca 1 kg rostasfilésalt, svartpepparsmör/olja att bryna i1 blomkålshuvud, ca 500 g
Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke. Gör egen marinad om du vill, men jag använde en påse av Santa Marias vitlök&örter marinad som var kvar från grillsäsongen
Foto Ulrika Pousette 1 kg rostasfilé , eller annat mellanmört nötkött. Egentligen lagas denna koreanska rätt på nötköttets motsvarighet till revbensspjäll
Grilla rostasfilén över indirekt värme (under lock) i cirka. Har du inte möjlighet till indirekt grillning kan du ge köttet färg på grillen och steka det klart i ugnen i 175 grader
Grilla rostasfilén över indirekt värme (under lock) i cirka 25 minuter. Har du inte möjlighet till indirekt grillning kan du ge köttet färg på grillen och steka klart det i ugnen på 175 grader
Att steka en bit gott kött och servera det med ett härligt smör som detta är ett oerhört enkelt sätt att få till en festlig middag, vare sig det är med eller utan gäster
Den här rätten gjorde jag en kväll när vi fick för ont om tid för att steka det goda köttet jag köpt och göra alla tillbehör som klyftpotatis, morötter, vaxbönor och kryddsmör
entrecôte, utskuren biff, oxfilé, rostasfilé. Ganska ofta på fredagarna eller söndagkvällen tycker jag om att bara äta en god bit kött, stekt i all hast – kryddat med bara peppar och salt och kanske någon örtkrydda