Rostbiff av lamm sås recept

Lamm Med Potatisgratäng Och Rödvinssås

Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiffavlamm. Såsen är baserad på rödvin och jag föredrar något fruktigt australiensiskt vin av typen Cabernet-Shiraz
Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Rosastekt kalvstek provencale i Crock Pot

Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff. Goda stekar avlamm, älg eller nöt passar perfekt att ställa fram tillsammans med resten av påskens läckerheter
Kryddig lammgryta med myntasås och härligt gult ris

Kryddig lammgryta med myntasås och härligt gult ris

På vår tallrik fick grytan sällskap av olika tillbehör, vi hade skivade råa morötter och blomkål som marinerades i citronrapsolja och några droppar lime, en kall myntasås och ris som kokts tillsammans med kardemummakapslar och gurkmeja och sedan blandats med russin
Nästan lammstek...

Nästan lammstek...

Vill du går det bra att slå på lite grädde och smaka av med kryddor och soja så har du en såsigare variant
Det här med indiska och snygga ben

Det här med indiska och snygga ben

Rostbiff med gräddsås – söndagsstek. Tillsätt då lite marinerat och förstekt lamm eller kyckling i det sista steget avsåsen
Gräddsås

Gräddsås

Igår åt vi rostbiffav älg, potatisgratäng, sallad och gräddsås. Eftersom vi åt såsen till älgrostbiff den här gången använde jag viltfond
Middag på ön, del 2

Middag på ön, del 2

Lammrostbiff med potatis- och sötpotatiskaka och portvinssås. Lammrostbiff, har ni ätit det. Sila såsen, smaka av med salt och svartpeppar och red med maizena utrört i lite vatten
Vitvinsbrässerat lammstek

Vitvinsbrässerat lammstek

rostbiff, fransyska, innanlår samt ytterlår med rulle. Red till en veloutesås med maizena och smaka av med salt och peppar

Tjälknöl på fläskstek med cumberlandsås

Det serveras ofta på bufféer tillsammans med annat kallskuret kött såsomrostbiff, kalkon mm. Det lilla som blir över av marinaden slår man bort, de mesta suger köttet upp faktiskt

Julbord på restaurang södra vattentornet

Sill och strömming i många variationer, gravad lax, kallrökt lax, varmrökt lax, inkokt lax, chililax, rökt makrill, julskinka, basturökt skinka, lufttorkad skinka, syltor, pastejer, korvar och salami av olika slag, lamm, rostbiff