Rostbiff file tillagning recept

Saftig rostbiff med chili och vitlök

Innan tillagningen fick den marinera ett par timmar i kryddblandningen för att bli riktigt smakrik. Rostbiff och potatisgratäng – det tycker jag är riktig fredagsmat
Wrap med marinerad rostbiff

Wrap med marinerad rostbiff

Bryn köttet runtom i en stekpanna så stannar köttsaften i köttbiten under tillagningen. Till senaste scrappträffen gjorde jag rostbiffswraps
Gravad helstekt biff

Gravad helstekt biff

Tag ut köttet ur kylen ett par timmar före tillagning så det blir rumstempererat. Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Dagens recept: Inbakad fläskfilé

Dagens recept: Inbakad fläskfilé

Du kan också baka in resterna av söndagssteken eller en bit rostbiff. Ett helt moment i tillagningen försvinner om du i stället köper färdig, fryst smördeg
Lär dig grilla

Lär dig grilla

Rostbiff. Köttsaften kan även användas vid tillagning av t. Tänk på att låta köttet vila efter tillagning, helst i folie i ca 10 min
180 – Matdags (20/366)

180 – Matdags (20/366)

… och wraps med hemgjord coleslaw och rostbiff som jag lagat på svag värme i ugnen och sedan lagt i marinad ett dygn innan jag skar den i tunna skivor
Hur man gör nötkött mörare: Yakiniku

Hur man gör nötkött mörare: Yakiniku

Eller, om du vill möra köttet utan smaksättning det kan du klippa bara frukten på mitten och gnid den över köttet före tillagning
Grekisk afton

Grekisk afton

Grillspetten var gjorda på Rostasfilé, som är en detalj som styckas ut från rostbiffen och angränsar till ryggbiffen och filén på djuret

Jaaaa, det funkar!

Annars kan det bli lite rostbiff, en kycklingfilé, en bit mikrad torsk, lite rökt lax, ett kokt ägg eller keso och grönsaker – helst matiga som brocolli, brysselkål eller blomkål
Dansk Smørrebrød

Dansk Smørrebrød

Rostbiff med remulade. Tillagning. Platta ingredienser som lax och rostbiff ”vecklas ihop” eller rullas, så de blir högre

Fransk rostbiff

Tillagning. Vill man ha en riktigt saftig rostbiff så ska den tillagas på låg temperatur och till kärntemperaturen är 55 grader. Rostbiffen på bilden är tillagad till 55 grader. För att rostbiffen ska vara saftig bör innertemperaturen ligga mellan 55 - 60 grader. 1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt. 1 kg rostbiff, utskuren biff eller filé av nöt