Rulla inialuminiumfolietillsammans med de kryddor som lossnat under tideniugnen. Jag hade turen att komma över ett fintinnanlår och valde då att köra en saftigrostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa)
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan iugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg rostbiffeni dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda ingrediensernatillmarinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
Skivarostbiffenriktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Lägg köttet i en ugnsfast form. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
Det är vad det är att salta och peppra en rostbiff, trycka in en stektermometer i den, slänga in en den iugnen på låg värme och lämna den att sköta sig själv i ett par timmar
Rostbiffen helstektes långsamt iugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Ibland har man tur och just i dag var det extrapris på riktigtfin svensk rostbiff så det kändes rätt så givet att slå till
Lägg dem i botten på en ugnsform. En mör, rosastekt rostbiffi tunna skivor är svårslagen. Allra helst när den serveras med höstens primörer och en härligrödvinssky
Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara iugnenlite längre
Det blev en bitRostbiff, Oxfilé, Nötfärs, givetvis ägg och lite grönsaker. I helgen var jag till vår lokala bonde, Gödebergs, de har nämligen en gårdsbutik där de säljer ekologiskt kött, ägg och diverse grönsaker, ostar
Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den iugn på relativt låg temperatur. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff