Putsa ev köttet från hinnor. Lägg det i en stor plastpåse och häll på marinaden. Skiva köttet tunt, gärna på skärmaskin och lägg upp det på serveringsfat (om de går att frysa)
Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan iugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vändrostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g). 2 msk chilipulver. 2 msk basilika. 2 msk pepparblandning. 2 msk potatiskrydda. 2 msk paprikakrydda. 2 vitlöksklyftor
Lägg rostbiffeni dubbla plastpåsar och häll över marinaden. Blanda ingrediensernatillmarinaden. Vänd ett par gånger så att marinaden fördelas jämt över rostbiffen
Skivarostbiffenriktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Avsluta tillagningen högt upp iugnen för att få mer färg. Twitter. Söndagssteken som sakar bra både varm och kall och därför är ypperlig att göra dina kollegor avundsjuka i lunchrummet på måndagen också
Rosta iugnen, (till en början på den lägre temperaturen tillsammans med köttet och när sedan köttet tas ut kan värmen höjas till den högre temperaturen)
Rostbiff är en sån där smidig, enkel och väldigt god lösning när det är många som ska mättas, oftast köper man ju färdigskivadrostbiffi affären men man kan faktiskt lätt lösa det på egen hand isitt eget kök
En stek som till exempel rostbiff mättar många och även är god kall. Såklart inte. Ni får mycket gärna testa minvariant på rostbiff med balsamvinäger och vitlökikryddningen