Rostbiff kall sås recept

Rostbiff

Rostbiff

Skär sedan upp rostbiffen antingen ljummen eller kall. Om du vill använda skyn till sås är det viktigt att välja en ugnssäker form som har ungefär samma storlek som köttbiten annars kommer all köttsaft dunsta bort
Rostbiff ala lergryta

Rostbiff ala lergryta

Av skyn kan göra en jättegod sås. Blötlägg lergrytan i kallt vatten ca 30 minuter, putsa köttet, blanda alla kryddor i en kopp och strö hälften över köttet, sätt köttet i lergrytan och strö resten av kryddorna över, skiva löken och vitlöksklyftorna och lägg dem på köttet, klicka ut smöret på köttet. Lägg lergrytan i ugnen som skall vara kall, sätt ugnen på 225 grader i 40 minuter,vänd rostbiffen och sänk värmen till 175 grader i ca 1 timme och 40 minuter. 2 kg rostbiff (400 g)
Rostbiff med bèarnaisesås

Rostbiff med bèarnaisesås

Häll över i en kallsåsskål/snipa och servera genast. I höst tänkte jag snöa in mig lite på stekar (och kanske också långkok) och näst på tur (efter lammsteken) var rostbiff
Klassisk rostbiff i ny tappning

Klassisk rostbiff i ny tappning

Red såsen med lite maizena utrört i kallt vatten. Nu är det dags för såsen. En mör, rosastekt rostbiff i tunna skivor är svårslagen
Vinmarinerad Rostbiff

Vinmarinerad Rostbiff

Skiva rostbiffen tunnt och servera kall eller värm på låg effekt i någon minut och servera med tex en potatisgratäng
Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Varma ugnsrostade morötter och potatis passade perfekt till den kallarostbiffen. Tack vare det så kan man även äta denna maträtt under vintern då man inte gärna äter bara kall mat
Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Rostbiff med dragon- och vitlökssås

Nu är det dags att ge er receptet på Schlagerpartyts huvudrätt, svårt att kalla det varmrätt eftersom det var kallrostbiff med en god kallsås som jag serverade
Rostbiff med svartpepparsås

Rostbiff med svartpepparsås

Tillsätt såsens ingredienser och rör sedan ner rostbiff, morot och chili. Sås. Koka cirka 10 minuter eller tills rostbiffen blir mör. 400 g rostbiff. 3 msk söt soyasås. 1 msk soyasås. 1 msk fisksås. 2 msk ostronsås
Rödvinsmarinerad fransyska

Rödvinsmarinerad fransyska

Blanda majsstärkelsen med det kalla vattnet och red av den silade såsen. Skär upp köttet i skivor och servera med en god sallad eller varma grönsaker,sås och potatis
Tips på mat till studenten

Tips på mat till studenten

rostbiff. Låt fyllningen bli kall. Servera med sallad en god vitlökssås. Ställ kallt till servering. en god sås