I söndags tog jag fram en älgköttbit som jag skulle göra rostbiff på. Jag gned in den med vitlökspulver, svartpeppar (mycke), salt, timjan, den masserade jag in ordentligt
Bestäm själv om den ska vara varm eller kall, rosa stekt eller medium. Perfekt tillbehör till kött. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff
Till middagsmaten på nationaldagen gjorde jag ett nytt tillbehör som vi åt till rostbiff. Kör med en stavmixer i typ 1 minut tills majonnäsen blivit fast
Men denna gång hade en påse rödbetor befunnit sig i kylen några dagar för länge och för att inte riskera en torsk-situation fick det liksom bli ett givet tillbehör till middagen
Serverar du den som varmrätt passar såväl potatisgratäng som potatissallad som tillbehör. Häll i en ugnssäkerform och grädda i ugnen på 175° i ca 30-40 min, känn med sticka om den är klar
Visst är det något speciellt med sista dagen på jobbet innan semestern, man går liksom bara och väntar och känner sig allmänt glad, går och väntar på att klockan ska slå slaget som betyder semester