Som vanligt, bjuder jag på ett enkelt recept som alla klarar av att tillaga i sitt kök. Krydda köttet rikligt med salt och peppar och stek i stekpannan runt så köttets porer stängs hastigt och saften inte rinner ut under tillagningen
För en tid sedan hittade jag ett receptblad på en "biffsallad" i min närbutik. Dagens lunch blev dock en förenkling - istället för att steka kött åt vi salladen till sådan skivad rostbiff som man kan köpa färdig i butik
Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff. Jag slänger även in några recept på picklad rödlök från vår vän Magnus som skrev om Chili i höstas
Här är ett bra recept på en festlig och god middag med något så lyxigt som rostbiff av lamm. Lamm ska aldrig stekas alltför hårt, för då blir köttet torrt, segt och trist
Nyligen lyckades jag äntligen lägga vantarna på ett par paket av Vegmes nya sojaprodukter, och lo and behold, deras ”pulled” vegme har nästan exakt samma utseende som hyvlad kebab, eller typ finstrimlad rostbiff i lite mindre bitar
Med potatis, sötpotatis, rödbetor och rostbiff. Nu var det väl nästan på tok för länge sedan som det dök upp ett receptinlägg, och mat mår vi alla bra av
oxfilé, ryggbiff eller rostbiff. Det innebär att ni har och kommer få se recept som är vegan, rawfood, lchf, paleo, glutenfria, laktosfria, sockerfria, såväl som "vanliga" med socker, vetemjöl, kött och andra "vanliga traditionella ingredienser"
Jag har valt det senare alternativet, och jag tänkte dela med mig av vad jag ätit som mellanmål och lunch den här veckan, ni kanske också gillar recepten