Kalvstek är kalvens motsvarighet till nötstek och rostbiff. Servera med rostad vitlökssås, äpplen och lök från tillagningen, pressgurka samt kokt potatis
Köttet serverade jag med ugnsrostade rotfrukter, harikot verts och kantarellsås som bland annat innehåller sky från tillagningen av steken (så kasta inte bort den
Med jämna mellanrum villa jag ha en god rostbiff, ytterfilé, fransyska eller innerfilé. Köttet ska innan tillagning tas ut ur kylen i god tid, få ligga till sig i rumstemperatur och torka upp
Tillagning. 400 g rostbiff. 400 g rostbiff. En relativt snabb gryta som ger ett mört och gott kött. Grytan i sig har fantastiska smaker där bland annat syrligheten från citronskalet och sötman från gelén framträder som sköna kontraster
Tillagning. 400 g rostbiff. 400 g rostbiff. En relativt snabb gryta som ger ett mört och gott kött. Grytan i sig har fantastiska smaker där bland annat syrligheten från citronskalet och sötman från gelén framträder som sköna kontraster
4 portioner4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)2 msk hel svart- eller grönpeppar½ tsk senapspulver2 msk solrosolja4 msk konjak2 dl crème fraîcheLåt köttet stå i rumstemperatur i en halvtimme innan tillagningen - det gör köttet mörare. 4 bitar oxfilé, ca 200 gram (går bra även med ryggbiff alt rostbiff)