Rulla inialuminiumfolietillsammans med de kryddor som lossnat under tideniugnen. Jag hade turen att komma över ett fintinnanlår och valde då att köra en saftigrostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
tiden. Skivarostbiffenriktigt tunnt, helst med skärmaskin och lägg upp den på. Idag tänkte jag tipsa om det här goda älgreceptet, som passar perfekt på en buffé eller som ensamrätt ihop med neutrala tillbehör
Lägg köttet i en ugnsfast form. Tio år - halleda, var tar tiden vägen. Huruvida det hamnar rostbiff och potatissallad på tallrikarna låter vi vara osagt, men det är i alla fall just det vi bjuder er på idag
Lägg i en ugnsform och stickin en termometer på det tjockaste stället. Rör hela tiden och när såsen är nästan så tjock som du vill ha den, så ta ifrån plattan men fortsätt röra
När hela rostbiffen har fått en fin färg lägg den i en ugnsform med en stektermometer i. Det har aldrig hänt mig och jag tror att det viktigaste är att man vispar hela tiden och att allt man har i har ungefär samma temperatur (Alltså häll aldrigi kallt smör till varma ägg, viceversa)
Rostbiffen helstektes långsamt iugnen och serverades sedan med en varm sallad och fikon. Under tiden kötten vilade så stekte jag skogschampinjoner, sparris, tomater och machesallad lätt
Yttre stek passar bäst till grytor var man låter köttet sjuda i fred en lång stund, så jag lade lägre temperatur än vad man vanligt har för att steka rostbiff och lät den vara iugnenlite längre
Steka den i panna, ösa med smör och sedan tillaga den iugn på relativt låg temperatur. Efter idag måste du lova mig en sak, sluta köpa färdigskivad, grå rostbiff