Du tillagar allt i samma ugnsform och kokar såsen under tiden. Jag var med på Aftonbladet Morgon TV här för någon vecka sedan och iinslagetinnan så bråkade Edward Blom och Gustav Reinfeldt om ifall det var för tidigt att börja fira jul i början av december (vilket jag tycker är så roligt att dels DE TVÅ bråkade om, och att det ens är något att bråka om
För en tid sedan bjöd vi hem några kompisar på fredagskvällen. Istället blev det klyftpotatis som fick steka iugnen med lök och kött, rotsaker och gröna bönor – ett klart smart sätt att hand om rester
Det är så enkelt och sköter sig självt när man väl fått in det iugnen. En sån där grej vialltid gjort hemma, sen jag var liten, och som aldrigriktigt går ur tiden
Stek under tidensidfläsket. Skala betorna och skär dem i klyftor. Tvätta och halvera små potatisar. Lägg rotfrukter och potatisi en bunke och häll över olja, salt och peppar
Skala och ansa rotsakerna och skär ikuber/bitar. Lägg i brysselkålen efter halva tiden. Pulled pork och annat kött som långbakas iugnen är ju som bekant på modet