I går förenade jag nytta med nöje och tog en långpromenad till Limhamns Fiskrökeri. Stenbit finns utefter landets västkust och  i Östersjön ända upp till Ångermanland
Skala rotsakerna och skär dem i mindre bitar. Det lite sötaktiga moset är perfekt tillbehör och kidsen åt med god aptit (jag talade inte om att det var rotselleri i moset förrän efteråt)
Servera med lättkokta rotsaker. Tillsätt. Chardonnay-bakad Fisk 4 port. 4 laxfileer eller annan viltfångad fisk. Häll över såsen ugnsbaka i 20 min på 225° tillsfisken fått färg
Tillsättrotsakerna och löken och fräs runt under omrörning så det blir lätt rostat. Jordnötssmör ger grytan en fantastisk smak, och tillbehören - skivad banan, strimlad kokos, rostade jordnötter och en supergod "stingig" chutney eller jelly - sätter den där extra piffen på det hela
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna