Rotsaker som rostas i ugnen får en fantastisk smak – både mild och koncentrerad. Sätt ugnen på 175 grader. Sätt in i ugnen i 20 – 30 minuter. Lägg på löken och rosta rotsakerna i ytterligare 20 – 30 minuter
Bland alla rotsaker ligger en liten förpackning med chevré. Lägg upp på en ugnsplåt - tag sedan rödbetorna i bunken och rör dom för sig, med en skvätt olja och en nypa salt
Rostade rotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Sätt sedan på det minsta "rivbladet" och riv ner rotsakerna direkt när de är skalade i matberedaren. Värm därefter ugnen till 175°. Grädda i den varma ugnen i ungefär 25 minuter, tills bröden är igenom, men absolut inte torra
Gärna tillsammans med Ugnsbakade körsbärstomater – eller ta Rostade rotsaker med chèvre. Om potatisen inte är färdig höjer du värmen på ugnen och låter den steka klart
Dela rotsakerna på längden, lägg ner i en påse med olja, peppar och salt, samt några timjanskvistar. Middagen bestod av halstrade älgbiffar, en port-och tranbärssky, chevreägg, blancherade och smörslungade brytbönor och rostade rotfrukter