Den här jättegodagoda, rotsaksgratängen kan ätas som ensam vegetarisk rätt tillsammans med någon sallad, men den kan också ätas som tillbehör till något annat
Det blev en rotsaksgratäng med cocosmjölk. Rotsaksgratäng1 port100-150 g rotselleri, skalad och skivad2-3 morötter, skalad och i slantar10 cm purjolök1 vitlöksklyftaolivoljasaltsvartpeppar1 liten burk kokosmjölkSätt ugnen på 200 grader
Vete. Koka upp vattnet och salt, lägg i vetet, koka på svag värme under lock i 10 minuter. Häll bort ev. kvarvarande vatten, rör ner en smörklick med en gaffel och ställ kastrullen åt sidan
Inom LCHF så pratar man mycket om att inte äta sånt som växer under jord, dvs rotfrukter. Men, den här gratängen innehåller inte mer än cirka 5 gram kolhydrater per 100 gram, så jag tycker nog att den får platsa in som ett bra tillbehör