Rotselleri- och äppelpuré Smält smöret i kastrull. Biff Stycka ur biffen, putsa bort kappan. Skala och tärna rotsellerin och låt den sjuda långsamt i smöret med salt
Forma till 8 biffar. 100 g rotselleri. Skala och finhacka vitlöken. Skala och grovriv morot och selleri. Blanda färsen med vitlök, råkost, persilja, ägg, salt, peppar och 1 dl grädde till en jämn färs
Biffarna gjorde jag fluffiga på grädde och matchade med örtkryddor och senap med en skiva gruyéreliknande svensk ost från Hjotrakten som heter Almnäs Tegel (den har ni sett tidigare på husmorsbloggen, finns bl a på NK Livs)
Man kan ta vad man vill, jag tog potatis, palsternacka, rotselleri och morötter, Vill man ha så lite kolhydrater som möjligt så rekommenderar jag rotselleri, kålrot och morot