Rotselleri helstekt recept recept

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia - Recept | Arla

Helstekt rotselleri med variation på kål och kräm på Svecia - Recept | Arla

Skär rotsellerin i 4 klyftor, lägg på ett stort uppläggningsfat. 1 rotselleri, ca 1,3 kg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 rotselleri, ca 1,3 kg 3 dl Arla® gräddfil ½ huvuden savoykål, ca 200 g 150 g delikatesspotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g brysselkål 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ostkräm
Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Helstekt fasan med calvadosgräddsås

Lägg rotselleri och potatis i ugnssäker form, ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 10 minuter, ta ut dem och tillsätt purjolök och äppelklyftor. 2 dl brynt viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter). 1 rotselleri, skalad och skuren i ca 2×2 cm stora bitar. 2 dl ljus viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter). 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar. 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
Helstekt gås

Helstekt gås

Rödkål - recept hittar du här. Äppelmos - recept hittar du här. Brynt mandelpotatis - recept hittar du här
Helstekt rostas med timjan, vitlöksstekt svamp och potatis- och rotselleripuré

Helstekt rostas med timjan, vitlöksstekt svamp och potatis- och rotselleripuré

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Helstekt rostas 1 kg rostas 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar 5 klyfta(or) vitlök 0,5 kruka(or) färsk timjan 1 msk olivolja 25 gram Mat & Bak smör Potatis- och rotselleripuré 500 gram mjölig potatis 400 gram rotselleri 2 klyfta(or) vitlök 1 msk Mat & Bak smör 1 l vatten 1 msk grönsaksbuljong 50 gram Mat & Bak smör 0,5 dl vispgrädde 3 krm salt 1 krm svartpeppar Vitlöksstekt svamp 250 gram skogschampinjoner 2 klyfta(or) vitlök 75 gram sugarsnaps 4 tsk kalvfond 0,5 tsk Honung flytande 2 msk vatten 1 krm salt 0,5 krm svartpeppar 1 msk Mat & Bak smör Köp receptet
Anksnack

Anksnack

morot och rotselleri, tärnade. För en tid sedan ville jag göra helstekt anka och det skulle bli första gången för mig
Matsedel vecka 38

Matsedel vecka 38

Söndag - Helstekt ingefärskyckling med ugnsrostad rotselleri. När jag var liten serverades det alltid helstekt kyckling hemma hos oss på söndagarna, och mamma serverade alltid kycklingen tillsammans med ris, en gudomligt god sky och en klick lingonsylt vid sidan om
Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

Helstekt fläskkarré med honung, chili, ingefära och lime

I år valde vi ett recept från Coops almanacka för 2010, ja, lite glömdes och lite las till förstås, men det hela blev ett riktigt bra resultat. Så här blev receptet (med våra ändringar)För 4 portioner behövs900g fläskkarré i bit2 msk olja2 msk honung (är den inte flytande värm den i mikron)1 finhackad chili (i vårt fall spansk peppar)4 finhackade vitlöksklyftor1 msk riven färsk ingefära1½ tsk salt2 krm pepparRostade rotfrukter3 morötter3 palsternackor3 potatisaren liten bit rotselleri1 rödlökoljaVinägrettsaften från en lime3 msk olja2 krm salt2krm pepparBlanda honungen med chili och kryddorna. 3 potatisaren liten bit rotselleri