Skär rotsellerin i 4 klyftor, lägg på ett stort uppläggningsfat. 1 rotselleri, ca 1,3 kg. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 rotselleri, ca 1,3 kg 3 dl Arla® gräddfil ½ huvuden savoykål, ca 200 g 150 g delikatesspotatis 100 g Arla® Svenskt Smör 200 g brysselkål 1 tsk salt 1 krm svartpeppar Ostkräm
Recept och bilder på grytan kommer givetvis dyka upp både här på bloggen och på @vardagsmatalajess på Instagram, men just här och nu tänkte jag bjuda er på kyckling
Eftersom den vanliga svenska ansjovisen inte har lika stark smak som medelhavs-varianten tog jag någon extra filé än vad som nämns annars i recepten för salsa verde
RotfruktspyttSkala och skär upp morötter, gul lök, kålrot, rotselleri, potatis i tärningar. Fick lite inspiration förra veckan av en kille och hans recept men jag gjorde om det lite på mitt sätt
Lägg rotselleri och potatis i ugnssäker form, ringla över olivolja och rosta i ugnen ca 10 minuter, ta ut dem och tillsätt purjolök och äppelklyftor. 2 dl brynt viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter). 1 rotselleri, skalad och skuren i ca 2×2 cm stora bitar. 2 dl ljus viltfågelfond (receptet nedan ger 2 liter). 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar. 1 bit rotselleri, skalad och skuren i grova bitar
RECEPT (8-10 portioner). 1 liten rotselleri. 1 liten rotselleri. Hej. Härligt med helg igen. Tycker vintermörkret är jobbigt just nu och energin är inte på topp på kvällarna
Söndag - Helstekt ingefärskyckling med ugnsrostad rotselleri. När jag var liten serverades det alltid helstekt kyckling hemma hos oss på söndagarna, och mamma serverade alltid kycklingen tillsammans med ris, en gudomligt god sky och en klick lingonsylt vid sidan om
Idag blir det inget recept, bara en inspirationsbild. Bilden föreställer alltså en helstekt oxfilé med rotselleripuré och rödvinsås samt lätt stekta sockerärter
Vi tog morot, palsternacka, majrova, rotsellerie i rejäla bitar, eller hela. Med mor, far, svärmor och svärfar på besök en lördagsvällså får man väl försöka bjuda på nogot gott
I år valde vi ett recept från Coops almanacka för 2010, ja, lite glömdes och lite las till förstås, men det hela blev ett riktigt bra resultat. Så här blev receptet (med våra ändringar)För 4 portioner behövs900g fläskkarré i bit2 msk olja2 msk honung (är den inte flytande värm den i mikron)1 finhackad chili (i vårt fall spansk peppar)4 finhackade vitlöksklyftor1 msk riven färsk ingefära1½ tsk salt2 krm pepparRostade rotfrukter3 morötter3 palsternackor3 potatisaren liten bit rotselleri1 rödlökoljaVinägrettsaften från en lime3 msk olja2 krm salt2krm pepparBlanda honungen med chili och kryddorna. 3 potatisaren liten bit rotselleri