En av rätterna vi åt i torsdags var den här löjligt goda, långbakade rotsellerin som vi serverade med hasselnötter, parmesan, citronmajonnäs och löskokt ägg
Vegansk majonnäs. Då tycker jag att den griljerade rotsellerin är perfekt. Jag har testat många olika sorters griljerade grönsaker genom åren, men har fastnat för rotsellerin
Skär äpple och blanda ihop majonnässåsen. Skär rotselleri och koka i lättsaltat vatten, skall fortfarande ha kvar lite lätt "knaprighet", häll av vatten
Blanda hacket med majonnäs i en bunke och smaka av med salt. Rotselleri. Skär bort skalet från rotsellerin och skär den därefter i centimetertjocka skivor
Griljerad rotselleri. Kombinationen av lite gurkmeja och svart salt i majonnäs tillsammans med tångrom och den neutrala tofun ger en otroligt ägglik upplevelse
Eller varför inte smaksätta en crème fraiche eller majonnäs om du ska ha skaldjursfrossa. 0,5 rotselleri, skalad och skuren. 0,5 rotselleri, skalad och skuren
Min goda Jansson med rotselleri. Hemgjord majonnäs. Idag blir det inget tips på fredagsmys utan istället lite tips och förslag på mat och annat gott att fixa till julbordet och julfikat
Den Najnifierade varianten av maldom innehåller tunna skivor av rotselleri istället för ursprungsreceptets potatis, och så har jag på sedvanligt Najnivis mixtrat lite mer med originalet för att skapa min alldeles egna version av maldom, som dessutom passar utmärkt för oss som äter lchf/paleo
Skär dem i halvor, sedan i tunna skivor och sist i strimlor (likt rotsellerin). Blanda dressingen i en skål - majonnäs, gräddfil, senap, salt, citronsaft och vitpeppar