Rotselleri torsk recept

Torsk i ugn med rotfrukter

Torsk i ugn med rotfrukter

600 g torskfilé. 50 g rotselleri. Gör så här. Sätt ugnen på 175°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra
Torsk med Västerbottenmos.

Torsk med Västerbottenmos.

Skala och skär rotselleri och potatis i mindre bitar. Torskrygg är jättegott och tillsammans med västerbottenost och vitt vin blir det en riktig kalasmiddag
Torsk med rotfruktsmos

Torsk med rotfruktsmos

2 st torskfiléer. 1 liten rotselleri. Börja med moset. Skala och dela rotfrukterna i mindre bitar. Koka dessa med löken och vitkålen ca 20 min
Torsk med senapssås

Torsk med senapssås

Skär torsken i fyra portionsbitar. Servera den kokta torsken med kokt potatis, senapssåsen samt de smörfrästa rotfrukterna
Osso Bucco på torsk

Osso Bucco på torsk

Skala lök, morötter och rotselleri. 600 g torsk. 1 bitar rotselleri. Skär allt i små tärningar. Fräs grönsakerna i lite olivolja en stund
Bouillabaise med rimmad torsk, saffran och kummin

Bouillabaise med rimmad torsk, saffran och kummin

Skär torskryggen i mindre bitar och blanda ner i rimlagen. 100 gr rotselleri. 300 gr torskrygg. Skala och skär morot och rotselleri i mindre bitar (2x2 cm). Blanda ner torskbitarna i grytan och sjud under lock 1-2 minuter. 1 morot 100 gr rotselleri. 300 gr torskrygg
Fisksoppa med rotfrukter och dill

Fisksoppa med rotfrukter och dill

Dillen, rotsellerin, vinägern och den generösa gräddskvätten gör sitt jobb. Strimla purjolöken fint och tärna morot, rotselleri och potatis
Torskgryta med ägghack

Torskgryta med ägghack

Skär torsken i portionsbitar. Ta ut och 1,2 kilo skivad rotselleri/kålrot/kålrabbi alt potatis. 800 g torsk