1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 hel kyckling 1 hel vitlök 1 citron 1 kruka färsk timjan 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 kg rotfrukter t ex morot, palsternacka, rotselleri, kålrot 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv ½ tsk salt 1 krm svartpeppar 2 dl Arla Köket® lätt crème fraiche franska örter
Här syns rotselleri, potatis, palsternacka, morot och polka-/rödbeta. Ugnsrostade rotfrukter är en återkommande favorit i det här hushållet under vinterhalvåret
200 g rotselleri. Sätt ugnen på 175 grader. Skär rotfrukterna i stora bitar och lägg i en långpanna. Häll över olivolja och krydda med salt och färsk rosmarin
Ugnsrostade rotfrukterSkala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Fisk & skaldjur, Huvudrätt, Jul, Recept Saffranslax med ugnsrostade rotfrukter och chiliaioli