I tisdags var hos Zigante och avnjöt en femrätters lunch där tryffeln var vår följeslagare genom måltiden, en av rätterna var en färskost smaksatt med tryffel serverat med ruccolapesto och krossade salamichips
 Hacka valnötterna och lägg dem i en matberedare eller skål. Rödbetspesto (alltså, den röda) 4 portioner 2 stora rödbetor 2 vitlöksklyftor 1 dl valnötter 1/2 dl olivolja citronsaft, ca 1 msk (riven parmesanost ca 1 dl, om man inte detoxar som jag) salt peppar Koka rödbetor mjuka, låt svalna och hacka i bitar. Ruccolapesto (den gröna) 4 portioner 100 g ruccola 1 vitlöksklyfta 1 dl valnötter eller pinjenötter 1 dl olivolja citronsaft, ca 1 msk (riven parmesanost ca 1 dl, om man inte detoxar som jag) salt peppar Hacka ruccolan lite eller kör den snabbt i matberedaren för att få mer plats för alla andra ingredienser. 1 dl valnötter. 1 dl valnötter eller pinjenötter
Rosta valnötterna i en panna eller i ugnen tills de fått lite färg. Gott blev det, absolut, men den stora vinnaren på bordet var nog ändå valnöts & ruccolapeston som jag knappt kan redogöra för hur den kom till
50 g valnötter eller solrosfrön el hälften av varje. Lägg den sköljda ruccolan tillsammans med övriga ingredienser i matberedaren och mixa till en massa