Russinbröd bikarbonat recept

Russinbröd/kaka

Russinbröd/kaka

1 tsk bikarbonat. Blanda ihop rubbet. Smörj och bröa/mjöla en brödform. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det är superlätt att göra då man bara rör ihop alla ingredienser (ingen jäsning krävs då det är ett bikarbonatsbröd), perfekt om man ont om tid
Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

2 tsk bikarbonat. Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. Blanda noga ihop filmjölk med bikarbonat och sirap

Mörkt russinbröd

bikarbonat. Sätt ugnen på 160°. Mät upp och blanda ihop alla ingredienser. Smörj och mjöla 2 avlånga formar om 1 1/2 liter

Irländskt russinbröd

Hacka samman mjöl, matfett, socker, kummin, bikarbonat, bakpulver och salt i en matberedare. 1 tsk bikarbonat

Morots- och russinbröd

Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare

Morot- och russinbröd

½ tsk bikarbonat. värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl