Till det här brödet har Kristin inspirerats av ett recept från dietist och IBS-experten Sofia Antonsson – Glutenfria russinbröd (receptet kommer från boken Lugn mage med gott bröd)
Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd. Strö över salt och klicka i honung. 1 stor limpa0,5 paket jäst1 tsk salt2 tsk honung4 dl ljummet vatten4 dl rågsikt eller rågmjöl4 msk olja (gärna valnötsolja)200 g hackade valnötter5 - 6 dl vetemjölSmula ned jästen i en bunke. 2 tsk honung
Tillsätt russin, vatten, honung och olja. 1 tsk Honung. 1 tsk Honung. Det här med att baka matbröd, eller baka över huvudtaget är svårare kan jag tycka än att laga mat
Häll på honung och mjölk och bearbeta degen ordentligt tills den börjar lossna från kanterna. Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. 2 msk honung. Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. 2 msk honung
En fördeg 500 g Manitoba cream 100 g Rågmjöl 200 g Grahamsmjöl 60 g russin 500 g vatten 50 g ekologisk honung 20 g havssalt Gör så här. Kör på låg hastighet i assistenten i 8 min, tillsätt russin och honung och kör ytterligare 2 min. 50 g ekologisk honung
1 msk honung. Dag 1 morgon. Blanda. Täck med plast och förvara i rumstemperatur. Dag 1 kväll. Mata surdegen. Rör om ordentligt, konsistensen ska vara lite tunnare än gröt
Susanne’s Valnöts & Russinbröd. 3 msk honung (kan uteslutas). 3 msk honung (kan uteslutas). På dagen symöte så kom raggsockar på tal, det börjar ju bli säsong för sådana nu