Russinbröd utan jäst recept

Russinbröd/kaka

Russinbröd/kaka

Blanda ihop rubbet. Smörj och bröa/mjöla en brödform. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader. 3½ dl vetemjöl
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det här receptet kommer från tidningen BAKA. Det är mycket likt Leilas "Turbolimpa" som länge varit en av mina favoriter i brödväg
Snabbt russinbröd

Snabbt russinbröd

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i porter, gräddfil, sirap och lingon. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter
Aprikos och Russinbröd

Aprikos och Russinbröd

3-4 dl filmjölk. 1 dl hackade aprikoser. 1 dl russin. 1 dl pumpakärnor. 1 dl solrosfrön. 3 dl valfritt mjöl. 1 dl havregryn

Oplanerat

Jag bytte ut potatisen mot stekta brödkrutonger på de sista skivorna russinbröd och snodde ihop lite ny majonnäs samt rev å hackade ihop lite nya grönsaker till
Den där frukosten!

Den där frukosten!

Filmjölk med kanel, havregryn och blåbär samt hemmagjort russinbröd med gurka♥. Godmorning lovelis. Dom dagar jag börjar vid 11(sent) så brukar jag stiga upp vid 8 för att äta en underbar frulle och kolla på nyheterna
Söt Philadelphia-smörgås

Söt Philadelphia-smörgås

Rosta russinbröd. 4 skivor russinbröd. Blanda ihop Philadelphia och florsocker, bred på blandningen på brödet och lägg på hallon

NaTrue ekologiskt certifierade

När jag växte upp så använda mamma Weledaprodukter, jobbade med antropsofer, hade antis-porslin och så jag hade en låtsaspappa som körde ut bröd för Saltå Kvarn så allt jag fick var frukt- och russinbröd och allt vad antroposoferna (och Järna) hette hatade jag
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. För alla som inte bakar sitt eget bröd är detta ett utmärkt recept att prova
26/2-2011

26/2-2011

2 skivor nöt & russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Dagens bild. Längtar till sommaren när man kan skörda sina egna morötter igen

Maten igår

Kesella, nöt&russinbröd med bregott, ost och saltgurka. Kom hem sent igår eftersom jag var social med våran leverantör, så jag däckade i säng direkt när jag kom hem

New York - min 40 års present

Gatan utanför hotellet, ner mot Time Square. Innehåll ett kokt ägg, 2 skivor ost, några bitar äpple, russinbröd, smör och nötkräm

Mörkt russinbröd

Sätt ugnen på 160°. Mät upp och blanda ihop alla ingredienser. Smörj och mjöla 2 avlånga formar om 1 1/2 liter

Irländskt russinbröd

Värm ugnen till 200 grader. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Hacka samman mjöl, matfett, socker, kummin, bikarbonat, bakpulver och salt i en matberedare

Morots- och russinbröd

Lägg över en bakduk om du vill ha en mjuk skorpa på brödet och låt det ligga utan duk för att få en hård skorpa