Russinbröd jäst recept

Russinbröd

Russinbröd

Rör ut jästen i farinsocker, kanel och salt. 50 g jäst. Häll sedan på det fingervarma vattnet ca 37 grader
Russinbröd
 – recept

Russinbröd
 – recept

Smula ner jästen i en bunke. 
Värm mjölken till 37 grader och häll den över jästen och blanda så att jästen löser sig. 25 g jäst
Russinbröd

Russinbröd

Smula jästen och rör ut den i degvätskan. 1 pkt jäst. Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°). Tillsätt Fiberhusk och Fibrex och låt blandingen stå i 10 minuter
Nöt- och russinbröd

Nöt- och russinbröd

Rör ut jästen i den kalla mjölken och tillsätt sedan ägg, socker och mjöl. 30 g Jäst. 30 g Jäst. 30 g Jäst
Dadel- och russinbröd

Dadel- och russinbröd

Smula ner jästen tills den löst sig. 50 g jäst. Steg 1. Ta bort kärnorna på dadlarna och skär dem i små bitar
Glutenfria nyttiga fruktbröd

Glutenfria nyttiga fruktbröd

Till det här brödet har Kristin inspirerats av ett recept från dietist och IBS-experten Sofia Antonsson – Glutenfria russinbröd (receptet kommer från boken Lugn mage med gott bröd)
Grymt gott valnötsbröd

Grymt gott valnötsbröd

Jag gjorde två bröd och de ena fick bli ett nötfritt russinbröd. Häll på några msk av vattnet och rör ut jästen
Russinbullar

Russinbullar

Snabba russinbröd. Smula ner jästen och rör ut den och blanda därefter ner salt, socker och kardemumman
Stort russinbröd

Stort russinbröd

Låt degen jäsa 2-3 timmar (känn lite på brödet hur det jäser, tryck lätt på brödet och när det inte genast fjädrar tillbaka har det jäst klart)

Russinbröd

Smula jästen i en bunke. Häll lite degspad över jästen och rör tills den löst sig. Recept. Anna Lundqvist. tis, 2013-08-13 10

Russinbröd

Häll vattnet i en bunke och smula in jästen. Recept. Anna Stefansson. mån, 2013-10-07 20. 50. 3h 0min. (0). Rör ut tills den har löst sig

Havre- & russinbröd i långpanna

Ännu en gång har jag bakat med Dr Oetkers jäsblandning (blandning mellan torrjäst och bakpulver) som bara kräver 15 minuter jäsning totalt, vilket gör att detta långpannebröd är klart på ca 35 minuter från att man tar fram första bunken. Har man däremot gott om tid så kan man likväl byta till ett paket vanlig jäst och köra på en hederlig gammal dubbeljäsning (ca 40 min + 30 min). Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. 1 pkt jäsblandning (eller 50 g jäst- jäs då 2 gånger som vanligt, se ovan). Havre- & Russinbröd i långpanna 1 plåt. 1 pkt jäsblandning (eller 50 g jäst- jäs då 2 gånger som vanligt, se ovan)
Så gör vi ALLTID på julafton

Så gör vi ALLTID på julafton

På uppesittarkvällen preppar vi nämligen alltid kalljäst bröd och risgrynsgröt. Lös upp jästen i kallt vatten, och rör samman allt i en (eller tvåstor bytta eller
God fortsättning!

God fortsättning!

Sen frukost med varm choklad, fattiga riddare med mycket kanel och ett bra kalljäst råg & russinbröd

Russinbröd till bakmaskinen

Vaniljbullar med marsankräm, 46 st 50 g jäst 150. 50 g jäst. Cupcakes till min prinsessa. Vackra, rosa och alldeles, alldeles underbara

Russinbröd för bakmaskinen

Häll i torrjästen så att den hamnar i degskålens kant eller i ett hörne av degskålen. Det är viktigt att jästen inte kommer i kontakt med degvätskan innan knådingen påbörjats

Russinbröd

Smula jästen och rör ut den i degvätskan. 1 pkt jäst (50 g). 1.  Värm degvätskan med oljan till fingervärme (37°)