Russinbröd med filmjölk recept

Russinbröd/kaka

Russinbröd/kaka

3 dl filmjölk. Blanda ihop rubbet. Smörj och bröa/mjöla en brödform. Grädda långt ner i ugnen i ca 45 min i 200 grader
Mörkt Russinbröd

Mörkt Russinbröd

Det som jag tycker är bra med recepten i tidningen baka är att de även skriver ut det ungefärliga måttet i deciliter, även fast receptet i grunden är skrivet i gram
Aprikos och Russinbröd

Aprikos och Russinbröd

3-4 dl filmjölk. 3-4 dl filmjölk. 1 dl hackade aprikoser. 1 dl russin. 1 dl pumpakärnor. 1 dl solrosfrön. 3 dl valfritt mjöl
Den där frukosten!

Den där frukosten!

Filmjölkmed kanel, havregryn och blåbär samt hemmagjort russinbrödmed gurka♥. Haha och jag vaknade dessutom upp med träningsvärk
Mörkt filmjölksbröd

Mörkt filmjölksbröd

Min dotter som är förtjust i russin gillar detta ”russinbröd”. Blanda noga ihop filmjölkmed bikarbonat och sirap

Mörkt russinbröd

Filmjölk. Sätt ugnen på 160°. Mät upp och blanda ihop alla ingredienser. Smörj och mjöla 2 avlånga formar om 1 1/2 liter

Morots- och russinbröd

Pensla med lättmjölk. Blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig, inte längre. Smörj en fettsnål bakform, ca 20 cm i diameter, med matfett

Morot- och russinbröd

värm ugnen till 200 grader smörj en fettsnål bakform ca 20 cm i diameter med matfett blanda mjöl bakpulver bikarbonat och brödkryddor och salt och sikta ner det i en bunke eller matberedare blanda ner sockret den rivna moroten och russinen blanda snabbt ner filmjölken och kör tills degen format sig inte längre stjälp upp degen på en lätt mjölad yta och forma den till en stor bulle lägg degbullen i formen och skåra den i 8 bitar pensla med mjölken grädda i 25-30 min tills en nedstucken degsticka känns torr låt svalna på ett galler lägg över en bakduk för en mjuk skorpa och utan bakduk om det ska vara en hård skorpa 5 dl vetemjöl