Ni vet en god gryta, kanske lite kycklingspett med jordnötssås och friterad kyckling med sötsursås. Det här receptet skrev jag upp efterhand som jag hällde i allt i grytan men mot slutet hällde jag i lite mer, så smaka gärna av efterhand med vissa såser och kryddor så att du får såsen precis som DU önskar den
För någon vecka sedan hittade jag ett recept på en blogg där man hade gjort biff med bambuskott, ni vet en sådan där gryta man kan beställa när man äter kinamat
Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
En skomakarlåda skall enligt recept innehålla ryggbiff och serveras med potatismos, stekt sidfläsk och aromsmör och den rätt som jag idag bjuder på är alltså en förkokt högrevsbit även kallad Texas biff som sedan grillas och serveras med de klassiska tillbehören
Grytan. Blanda ner bambuskotten och löken i samma gryta som köttet. Blanda majsstärkelse med vatten i en skål och häll ner det i grytan samtidigt som du rör om i grytan
Blanda i crème fraiche och låt grytan bli varm, smaka eventuellt av med citron. Låt koka under lock på svag värme (ryggbiff eller rostbiff ca 5 min, innanlår eller fransyska ca 20 min) eller låt det puttra längre tid om du vill ha köttet mörare