Innertemperaturen väljer du själv. Ryggbiff. Bryn ryggbiffen i en varm stekpanna. ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). 1ca 800 g ryggbiff i bit (räkna med 150-200 g per person). Detta tar ca 1 h och 15 min, beroende på den ugn man har och vilken temperatur man vill ha på köttet
Denna rätt med en lågtempererad ryggbiff skulle dock kunna få mig att ge skyhöga poäng. Jag ville verkligen att den skulle vara så varm som det bara gick eftersom jag ville påverka innertemperaturen så lite det bara gick
Till varmrätt, då vi var som mättast, blev det helstektryggbiff från Gårdsbutik Thuresson, med potatisgratäng, sparris, rödvinssky och egenslungad bearnaisesås
Smörj in ryggbiffen med Ketjap manis och krydda med peppar, salt och andra grillkryddor efter smak. Efterstek i ugn på låg temperatur (100°C) tills den fått en innertemperatur av 60°C (blodig) - 66°C (genomstekt). 1 kg ryggbiff