Till vår köttbit åt vi en blomkålsgratäng med lite broccoli och en krämig ostsås i, det behöves därmed ingen sås utan det räckte gott och väl med ett vitlökssmör till
Gillar man smaken av vinet blir det oftast en god sås. Tog officiell och kylkänslig spårvagn till köttköping efter jobbet och införskaffade mig några bitar vacker tjolöholmsryggbiff
Ryggbiff med murkelsås och ugnsrostade rotfrukter. Jag hade aldrig gjort murkelsås tidigare, men har ätit det hos andra och dessutom brukar Victoria på matplatsen () prata väldigt gott om den här såsen
Rödvinssås. Kyl såsen. Fräs lök och vitlök till såsen i 3 matskedar smör i en kastrull, tills löken är genomskinlig. Koka upp såsen strax före servering och avsluta med 3 matskedar rumstempererat smör. ca 2 kg ryggbiff. ca 2 kg ryggbiff 4 msk smör Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak 5 schalottenlökar 3 vitlöksklyftor, krossade 6 msk smör 1 dl strösocker 75 cl rött vin 1 dl kalvfond 3 dl vatten Salt, efter smak Svartpeppar, efter smak Maizena, eventuellt 8-10 haricot verts/pers bacon 10 tomater Salt, efter smak Peppar, efter smak olivolja rosmarin socker, efter smak ca 8 bakpotatisar, eller flera små olja till fritering Salt, efter smak
Ryggbiff med sås och sallad. Servera med sallad och "Milles sås"2 dl crémefrachie 1 köttbuljong tärning1 tsk dijonsenap 2 msk rött vin1 tsk honung 1 kryddmått chilipeppar 1 tsk rosmarin Smält ihop och häll på