Vi gjorde en förrätt med ryggbiff i helgen. Lägg ut ryggbiffen i rumstemperatur ca en timme. Ta ut ryggbiffen och låt ligga och vila fram till strax innan servering
Alla hjärtans dag spenderades hemma hos Frida och Niklas där jag och Frida tillagade denna mumsiga middag som fick väl godkänt både av oss och killarna våra
Denna rätt med en lågtempererad ryggbiff skulle dock kunna få mig att ge skyhöga poäng. Moset ligger i vila i ett dygn i kylen och skärs sedan upp i portionsbitar innan de gräddas på i ugnen igen
Tänk er en perfekt grillad ryggbiff du just beställt in på restaurang som bara är sååå inbjudande när den kommer ut och enligt menyn ska serveras med rödvinssås
Ställ kallt om du inte ska tillaga dem nu. Picka och baka potatisarna i ugnen på 225 grader i ca en timme, tills de är mjuka. In i ugnen på 225 grader i 20-25 minuter. In i ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. På med köttet och in i ugnen på 275 grader grill i ca 12 minuter, beroende på hur tjockt köttet är och hur du vill ha det tillagat. 2 skivor ryggbiff. 2 skivor ryggbiff
entrecote, ryggbiff, njurtapp, flankstek, tender strip, oxfilé. Lägg det brynta köttet i en ugnsfast form, häll över det som är kvar i pannan, sätt i en termometer och stek färdigt i ugnen (du kan så klart steka färdigt i pannan om du har tunnare skivor kött)
Härliga entrecôter och möra ryggbiffar. Grillar du köttet i ugnen. Själv upplevde jag samma känsla när jag tillagade och skar lax på Passion för mat scen i Göteborg och Leif Mannerström frågade strängt
Det här receptet är på oxfilé men det går lika bra med tex ryggbiff, rostas eller entrecote. Att tillaga den på låg värme sen steka på innan servering är årets bästa upptäckt